Naar overzicht
Gerealiseerd
Particulieren

In een groene omgeving met bourgondische inslag staat een imposant landhuis. Het landhuis heeft bij de eerste aanblik een rijke uitstraling die perfect past in de omgeving. Een speels karakter door de afwisseling van een rieten kap met pannen dakvlakken, ontworpen door architect Frank Ruiter.

Exterieur

Het hoofdhuis is in het midden van steen, de garage is afgewerkt het eikenhouten planken en ook het werkgedeelte lijkt 'aangebouwd'. Op deze manier geeft de woning de indruk dat het organisch is gegroeid. Er zijn ook veel klassieke Hollandse kenmerken toegepast, zoals de houten overstekken. De ruime overstekken, wat een prettig beeld geeft, geeft een voordeel dat regenwater ruim van de gevel valt wat onderhoud aan kozijnen scheelt. Andere klassieke elementen zijn het metselwerk van getrommeld steen, steile dakhellingen en de schoorsteen met hardstenen rand. De houtconstructie is ook mooi in beeld gebleven.

Interieur 

De keuken is het hart van de woning en ligt een trede lager dan de rest van de woning wat zorgt voor geborgenheid. Er is een mooie verbinding met de tuin gemaakt door de vele ramen. De prachtige gesloten eiken houten trap verbindt de woning met 4 verdiepingen. De zitkamer biedt uitzicht op de voorzijde van de woning, maar heeft ook een prachtige doorkijk naar de tuin. In de zitkamer is een prachtige speciaal ontworpen manshoge haard, deze haard refereert aan de schouwen van vroeger. De werkkamer bevindt zich in een gedeelte van het landhuis wat gebruikt kan worden als zelfstandige unit. Vele raampartijen zijn hier van zonwerend glas gemaakt. De masterbedroom heeft een prachtig Frans balkon, een eigen badkamer en eikenhouten spanten tot in de nok van het dak. Een heerlijke knusse ruimte.

Copyright: Fotografie Jaro van Meerten,  The Art of Living magazine

Contact opnemen met Tankens?

Vul een naam in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Invalid Input
Vul een bericht in
Vul een bericht in
Je dient akkoord te gaan