Naar overzicht
Gerealiseerd
Woningbouw
Particulieren

Een rieten kap, spierwitte gevel, veel en grote glaspartijen. Een eigentijdse landelijke villa ontworpen door architect Frank Ruiter. Alles hangt mooi met elkaar samen van de hoofdvorm tot elk detail en van indeling tot materiaalgebruik. Door het gebruik van natuurlijke materialen wordt de villa met het verstrijken van de jaren alleen maar mooier.

Exterieur

Met een prachtige lange oprijlaan is de woning te bewonderen in de landelijke omgeving. De eigentijdse landelijke villa is gesitueerd aan de rand van het dorp. Er is gewerkt met een horizontale rieten kap en verticale glaspartijen. De glaspartij in de rieten kap valt direct op en verdeelt het huis in twee delen met twee functionaliteiten. De ene helft van de woning is ingericht met werkruimten en een gastenverblijf, de andere helft van de woning is ingericht met woonruimten.

Interieur

Bij het betreden van de woning springt meteen het pronkstuk van het huis in het oog: de trap. Met de spectaculaire trapleuning. Er is een mooie combinatie gemaakt van zwart staal en eikenhout. Kijk je naar de toegangpoort bij de oprijlaan dan komt het motief hierin terug. Overal waar je kijkt, kijk je door grote glaspartijen naar buiten en sta je in contact met de tuin. In de woning is gekozen voor natuurlijke materialen zoals natuursteen, glas, een eiken vloer en pleisterwerk op de wanden. In combinatie met zwart staal komt dit in heel de woning terug. Het is strak, maar het zorgt voor eenheid en rust.

Copyright: Fotografie Jaro van Meerten,  The Art of Living magazine

Contact opnemen met Tankens?

Vul een naam in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Invalid Input
Vul een bericht in
Vul een bericht in
Je dient akkoord te gaan