Naar overzicht
Gerealiseerd
Woningbouw
Particulieren
Giessen-Andel (2021)

In een vrije omgeving net tussen Giessen en Andel is deze prachtige woonboerderij gerealiseerd. De woonboerderij heeft een vrij uitzicht en een riant perceel. Een authentieke rieten kap, met aan de onderzijde van de kap voorzien van dakpannen. Er zijn veel klassieke kenmerken toegepast zoals de houten overstekken, natuursteen vensterbanken, stucwerk aan de onderzijde van het metselwerk en de houten gevelbekleding en een regenpijp met dakgoot van koper. De kozijnen zijn uitgevoerd in blank iroko en zijn geproduceerd door de timmerfabriek van Tankens Andel. 

Exterieur
De woning is aan de buitenzijde voorzien van een veranda, waarbij is gekozen voor eiken balken. De veranda is onderdeel van de woning waarbij het dak door loopt van de woning tot de veranda. Een deel van de woning is voorzien van zwart douglas hout, wat een robuuste landelijke uitstraling geeft. Er is gedacht aan details zoals de verlichting aan de buitenzijde van de woning, welke in stijl past bij de woonboerderij. Op korte afstand van de woning is een schuur gerealiseerd, waarbij voorbereidingen zijn getroffen voor wat kleine landbouwactiviteiten, zoals het bijbehorende grasland, boomgaard en de moestuin. 

Interieur
De woning is aan de binnenzijde voorzien van prachtige eiken balken, welke ook de basis vormen voor het dak. Daarbij is vanuit de woonkamer het dak zichtbaar met alle balken. Binnen is een combinatie gemaakt van stucwerk en het laten terugkeren van de bakstenen zoals deze buiten zijn toegepast. Daarnaast is er voor veel eikenhout gekozen, in afwerking van keuken, trap, deuren en diverse andere details.  

Leuk detail om toe te voegen is de gezellige herdershond van de bewoners, hij staat graag op diverse foto's en heeft zijn plek rondom de nieuwe woning al gevonden. 

Contact opnemen met Tankens?

Vul een naam in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Invalid Input
Vul een bericht in
Vul een bericht in
Je dient akkoord te gaan