Naar overzicht
Gerealiseerd
Specials, Sport, Betonbouw
Bedrijven
Sint Oedenrode (2022)

Zwembad Sint Oedenrode

In 2022 wordt het zwembad, de Neul, in Sint Oedenrode opgeleverd. Vanaf 31 januari 2022 kan men zwemmen in dit nieuwe complex. Het zwembad in Sint Oedenrode bestaat uit een wedstrijdbad met zes banen (voor o.a. wedstrijdzwemmen en waterpolo) en een doelgroepenbad met beweegblare vloer. Het doelgroepenbad kan tot 2 meter zakken en voor de discozwemmers zijn er lichtjes en een muziekinstallatie ingebouwd. In het gebouw bevinden zich ook een horeca ruimte, kleedkamers en kluisjes. Op de 1e verdieping is een ruimte voor toeschouwers met uitzicht op het wedstrijdbad. Het zwembad heeft aquagroene tegels tegen de muren, populierhouten wanden en plafond én een heuse ontmoetingsruimte met loungebanken. Een compleet nieuwe uitstraling voor dit zwembad. De akoestiek is ook verbeterd, zodat mensen echt met elkaar kunnen praten. 

Duurzaam 

Het zwembad heeft aandacht besteed aan duurzaamheid met onder andere warmteterugwinning uit het afvalwater van het bad, hergebruik, zonnepanelen en het toegepaste populierenhout wat uit de omgeving van Sint Oedenrode komt. 

Elektra

Bij het zwembad zijn veel elektrische installaties aangelegd. Voor een zwembad heeft dit een behoorlijke omvang, denk daarbij aan alle verlichting in het zwembad die men kan zien. Daarnaast is er ook de nodige elektra buiten het zicht verwerkt, denk daarbij aan bekabeling voor de diverse installaties, zoals de zwembad installatie, beweegbare bodem, drenkelingendetectie, brandmeldinstallatie, camerasysteem, inbraakinstallatie, toegangscontrole, datanetwerk etc. Daarnaast is er in het doelgroepenbad een mooie mogelijkheid tot een "lichtshow". Bekijk dit op de video via de link op deze pagina. 

Foto's

Bekijk hieronder diverse foto's van het zwembad, enkele foto's zijn gemaakt tijdens de bouw van het complex.

Samenwerking

Voor dit project werkt Tankens Andel samen met Wind Design + Build, evenals voor de zwembaden in Tiel en Veghel.

Video ontwikkeling zwembad

Bekijk hier een video die is samengesteld met beelden van het zwembad.

Nieuwsberichten zwembad de Neul

Opening zwembad website Mooi Rooi: nieuwsbericht 
Opening zwembad website Omroep Meijerij: nieuwsbericht 
Opening zwembad website Eindhovens Dagblad: nieuwsbericht

Contact opnemen met Tankens?

Vul een naam in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Invalid Input
Vul een bericht in
Vul een bericht in
Je dient akkoord te gaan