Naar overzicht
In uitvoering
Specials, Sport, Betonbouw
Bedrijven
Tiel (2020)

Zwembad Tiel

Het nieuw te realiseren zwembad in Tiel bestaat uit een 6 baans wedstrijdbad met duikplank, een 4 baans doelgroepenbad met beweegbare bodem, peuterbad glijbaan en welnesshoek. Centraal in het gebouw bevindt zich de horeca ruimte met prachtig zicht op het wedstrijdbad, het peuterbad en het doelgroepenbad.

Paviljoen in het groen

In het nieuwe plan wordt het huidige steenachtige terrein getransformeerd tot een prachtig plantsoen. Het nieuwe parkeerterrein wordt meer op afstand van het gebouw aangelegd zodat het gehele paviljoen omzoomd wordt door groen. Met zijn glazen plint en het groen omzoomde terrein zwem je als bezoeker straks in een parkachtige setting.

Om dit krachtig aan te zetten wordt de architectuur van het zwembad eenvoudig en doelmatig gehouden. Een glazen plint weerspiegeld de parkachtige omgeving en maakt het geheel luchtig en transparant. Door de transparante plint ontstaat een sterke relatie tussen interieur en exterieur. Vanaf de weg nodigt het gebouw uit om te komen zwemmen en van binnenuit ervaar je de mooie groene omgeving. Om de sfeer van "zwemmen in het groen" te versterken worden boven de glazen plint in de zwemzalen houten latten toegepast. Deze houten latten geven een warme en natuurlijke uitstraling. Overige materialen worden licht en fris gehouden. Door het gebouw heen worden nog accentkleuren toegevoegd welke op subtiele abstracte manier de relatie met het groen weerspiegelen. Deze groene accentkleuren zijn onder andere terug te vinden in de glijbaan, peuter/whirlpool, lockers en tegelwerk.

Duurzaam en circulair

Door zijn compacte vorm en de hoge isolatiewaarde van de gevel heeft het gebouw relatief weinig warmteverlies. De zonnepanelen op het dak voorzien de warmtepompen en de LED verlichting in het gebouw van stroom. Het gehele gebouw is demontabel geconstrueerd waardoor bouwmaterialen in de toekomst eenvoudig kunnen worden hergebruikt.

Officiële start bouw nieuw zwembad Tiel

In 2019 is gestart met de bouw van het nieuwe zwembad. Lees hier meer en bekijk een video van de officiële start van de bouwwerkzaamheden. 

Actuele berichten
Officiële start nieuwbouw zwembad Tiel
Begane grond gelegd
Hoogste punt!

 

 

Contact opnemen met Tankens?

Stuur ons een bericht en wij nemen contact met je op
Vul een naam in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Vul een bericht in
Spam gedetecteerd!